wat is Paardencoaching

Paarden leven in kuddes en zijn erg sociaal naar elkaar. Het doel van de kudde is dan ook om gezamenlijk in harmonie te overleven 'in het wild'. Paarden kennen geen andere taal dan lichaamstaal; dit is de enige manier waarop zij kunnen communiceren en dus ook overleven. Daarnaast hebben zij de fysieke mogelijkheid om spanning en emoties los te laten na heftige gebeurtenissen of spannende momenten. 

Wanneer jij bij een paard in de paddock stapt, zal het paard jou meteen zien als een nieuwe kuddegenoot en zal jou willen opnemen in zijn/haar kudde. Het paard wil weten of jij gezond bent en/of lekker in je vel zit, zodat je een fijne plek in de kudde kan aannemen. Op het moment dat dat niet het geval is, zal het paard jou willen helpen. Het paard is geheel belangeloos, want het paard wil alleen maar een gezonde kuddegenoot erbij, die kan mee vluchten in de kudde (mocht dat zich voordoen). Doordat het paard alleen maar lichaamstaal/energieën kan waarnemen, kan het paard jou al binnen enkele ogenblikken inschatten. Mocht je veel spanning met je meedragen, zal hij/zij dat (gedeeltelijk) willen 'overnemen en (helpen) loslaten', afhankelijk van de intensiteit. 

 

Paarden zijn sierlijke en mooie beesten, die vriendelijk maar toch ook best imposant overkomen. Door bij het paard in de paddock te stappen, komt er dus flink wat op gang, want alleen al de impact om bij zo'n krachtig, maar vriendelijk paard erbij in te stappen, zet al heel veel in gang. Doordat het paard alleen lichaamstaal/energieën leest, is de informatie die het paard afgeeft heel puur en zit er geen ruis op. Het paard is dus eigenlijk een heel krachtig middel om tot de daadwerkelijke kern van een thema te komen. Het kan zelfs voorkomen dat er onderwerpen omhoog komen, waar jij (onbewust) nog geen weet van had. Of waarvan je dacht dat je dat al had verwerkt, maar dat er dan uit de sessie blijkt dat dit toch nog niet zo is. Dit komt heel intens binnen.

Constant blijf ik in nauw contact met jou tijdens de sessie en help ik je met de verwerking van emoties en inzichten. Daarnaast kan ik je helpen met het ontwikkelen van leiderschap, het werken in teams, het vertrouwen op je eigen kracht en kwaliteiten en help ik je vervolgens met een vooruitblik met praktische handvatten de toekomst in. Typerend voor mij als coach is dat ik te allen tijde jou nauwlettend in de gaten hou, voor een veilige omgeving omgeving zorg en je op een vriendelijke, doch doortastende en realistische manier help om tot de kern te komen. Soms kan het emotioneel zijn, maar ik ben er van overtuigd dat alleen het onder ogen komen van en verwerken van hetgeen speelt een helende werking heeft. Dit alles doe ik met een groot hart voor jou en, in samenspel met het paard.

 

Kort samengevat geef ik als coach met behulp van het paard jou inzicht in jou wat tijdens de sessie naar boven komt en maak ik de vertaling van hetgeen in de bak gebeurt naar de realiteit. Vervolgens geef ik je concrete handvatten mee om aan de slag te kunnen en verder te komen/ontwikkelen met hetgeen waar je tegenaan loopt of waar je inzicht in hebt gekregen tijdens de sessie. 

 

Kortom, loop je ergens tegenaan en heb je een zetje de goede richting op of zit je met een onbestemd gevoel waar je de vinger niet op kan leggen? Neem dan contact op met mij of kom even langs. Je kan hier meteen de openingstijden en contactgegevens inzien.


Recensies

"Ik zou de paardencoaching bij Mireille zeker aanraden. Ze legde me goed uit wat er ging gebeuren en door de open manier van vragen stellen voelde ik me op mijn gemak.
Ik heb echt handvatten gekregen om verder te kunnen onderzoeken/ invoeren in het dagelijks leven. Het paard gaf een confronterende spiegel, maar niet op een vervelende manier. Ik vond het heel bijzonder om zo mee te maken."

 

"Na onze coaching voelde ik mij magisch! Een dikke brede glimlach en zo'n heerlijk vertrouwen en zelfverzekerd gevoel! Echt wel een aantal dagen, wauw zo'n bijzondere ervaring! Bewustwording van mijn OER reactie, heel fijn om erachter te komen en dat het mij niet meer dient. Fantastisch paard King; de bewegingen van het loslaten, probeer ik wel steeds meer te integreren in m'n leven welke hij liet zien als reminder."